May 17, 2024
3 mins read
12 views
3 mins read

VIDEO: O poliţistă salvează un doberman fără stăpân

VIDEO: O poliţistă salvează un doberman fără stăpân

Câinele Zeus a avut parte de o viaţă grea, neavând un adăpost, dar într-o zi norocul i-a surâs şi acum se bucură să aibă o casă întreagă.

La începutul lunii februarie, în partea de sud a oraşului South Bend, Indiana, SUA, un trecător a văzut un câine în libertate - era un Doberman pinscher cu lesă, dar fără stăpân la vedere şi, în mod alarmant, avea un colier de plastic care îi ţinea botul închis.

După ce Departamentul de Poliţie din South Bend (SBPD) a primit un telefon în legătură cu un câine care se plimba prin zona Chippewa Bowl, în care se menţiona şi despre existenţa unui colier de plastic, ofiţerul Stephanie Northcutt s-a numărat printre cei care au intervenit.

Mai mulţi oameni buni încercaseră deja să prindă câinele înainte de sosirea ofiţerilor, dar fără succes, a precizat Departamentul. Însă ofiţerul Northcutt nu se implica pentru prima dată într-o acţiune de salvare a câinilor vagabonzi, drept urmare a reuşit rapid să câştige încrederea dobermanului.

Ofiţerul Northcutt se apropie de Zeus cu o voce tandră. (Prin amabilitatea Departamentului de Poliţie din South Bend)Ofiţerul Northcutt se apropie de Zeus cu o voce tandră. (Prin amabilitatea Departamentului de Poliţie din South Bend)

Ofiţerul Northcutt i-a întins un deget animalului abandonat să-l adulmece şi să capete încredere, înainte ca acesta să se lase în cele din urmă prins de ofiţeri.

Clipul video care surprinde momentul salvării câinelui a fost înregistrat de camera de corp a ofiţerului Northcutt, în care se vede cum acesta este ademenit cu tandreţe şi scos în afara pericolului.

Câinele, care a fost numit Zeus, a fost dus la personalul Centrului de Resurse pentru Animale din South Bend (SBARC), care a spus că probabil acesta nu va suferi niciun efect psihic pe termen lung în urma maltratării suportate.

Imagini de pe camera de supraveghere a poliţistului Northcutt care arată salvarea lui Zeus. (Prin amabilitatea Departamentului de Poliţie din South Bend)Imagini de pe camera de supraveghere a poliţistului Northcutt care arată salvarea lui Zeus. (Prin amabilitatea Departamentului de Poliţie din South Bend)

Poate că Zeus a avut parte de multe greutăţi până atunci, dar norocul i se va schimba datorită bunăvoinţei unui ofiţer de poliţie care are o slăbiciune pentru câinii fără adăpost. Ofiţerul Northcutt a declarat că din momentul în care a pus ochii pe Zeus a ştiut că este un membru perfect al familiei sale, a precizat SBPD.

Şi astfel, după ce Zeus a petrecut o scurtă perioadă de timp la SBARC, totul a devenit oficial, iar ofiţerul l-a adoptat în cele din urmă pe doberman.

Imagini de pe camera de supraveghere a poliţistului Northcutt care arată salvarea lui Zeus. (Prin amabilitatea Departamentului de Poliţie din South Bend)Imagini de pe camera de supraveghere a poliţistului Northcutt care arată salvarea lui Zeus. (Prin amabilitatea Departamentului de Poliţie din South Bend)

Zeus nu este primul câine pe care ofiţerul l-a luat sub protecţia sa. În timp ce comunica prin radio cu dispeceratul, ea a glumit că ar trebui să nu o mai trimită la acţiuni de salvare a animalelor pentru că în curând nu va mai avea loc în casă.

Acum, în timp ce Zeus se acomodează cu noua familie, ofiţerul Northcutt a făcut recent un alt gest de compasiune pentru animalele aflate în nevoie.

Ofiterul Northcutt si Zeus. (Prin amabilitatea Departamentului de Poliţie din South Bend)Ofiterul Northcutt si Zeus. (Prin amabilitatea Departamentului de Poliţie din South Bend)

"Ofiţerul Northcutt plănuieşte să sponsorizeze două adopţii la SBARC după ce a văzut cât de profund a afectat această poveste comunitatea noastră", a declarat Departamentul, adăugând că investigaţiile privind circumstanţele în care Zeus a fost legat cu un colier de plastic continuă.

Între timp, ei i-au urat lui Zeus să se bucure de noua lui casă.

Vă mulțumim că ați citit acest articol!

Articolul original aparține Epoch Times România.