May 23, 2024
5 mins read
5 mins read

Geneva, Elveţia: Membrii consiliului municipal susţin practicanţii Falun Dafa la un eveniment care marchează apelul din 25 aprilie 1999

Geneva, Elveţia: Membrii consiliului municipal susţin practicanţii Falun Dafa la un eveniment care marchează apelul din 25 aprilie 1999

Practicanții au făcut exercițiile și au sensibilizat publicul cu privire la persecuție în apropierea Primăriei din Geneva pe 19 aprilie.

 

null

 

Practicanții au organizat activități în apropierea Primăriei din Geneva (l'Hôtel de Ville) pe 19 aprilie 2024, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a apelului din 25 aprilie 1999. Mai mulți membri ai Consiliului Municipal din Geneva au luat cuvântul în cadrul evenimentelor pentru a-și exprima sprijinul pentru practicanți.

 

Practicanții au făcut exercițiile și au sensibilizat publicul cu privire la persecuție în apropierea Primăriei din Geneva pe 19 aprilie.
 

Mai mulți practicanți au demonstrat exercițiile Falun Dafa, în timp ce alții au distribuit pliante, au clarificat adevărul și au strâns semnături pentru a cere încetarea persecuției ordonate de Partidul Comunist Chinez (PCC) împotriva Falun Gong. Scena pașnică a atras mulți oameni să se oprească și să privească. Mai mulți legislatori i-au salutat cu entuziasm pe practicanți și au vorbit în sprijinul Falun Dafa. Unii turiști au vorbit cu practicanții și au cerut mai multe informații despre această practică.

 

Primarul din Geneva: Libertatea de credință este o valoare fundamentală

Primarul Alfonso Gomez al orașului Geneva (fotografie de pe internet)
 

Alfonso Gomez, primarul orașului Geneva, a declarat: „Pot spune în numele orașului Geneva că orașul nostru acordă întotdeauna o mare importanță libertății de religie, libertății de exprimare, libertății de credință, iar pentru noi aceasta este o valoare fundamentală. Prin urmare, respectăm democrația, ne respectăm unii pe alții, acordăm o mare importanță acestor valori și susținem orice activitate lansată în acest spirit în țara noastră sau la nivel internațional.”

 

Legislatorii condamnă persecuția

Francois Baertschi, membru al Marelui Consiliu al Cantonului Geneva și președinte al Partidului Mișcarea Civică din Geneva (foto internet)
 

Domnul Francois Baertschi a vorbit în numele practicanților Falun Dafa încă de la începutul persecuției. El a declarat: „În mod normal, noi nu ne amestecăm în afacerile altor țări. Cu toate acestea, atunci când apare acest comportament inacceptabil, este adevărat că nu putem rămâne tăcuți. Așadar, suntem alături de victime și sperăm într-o soluție care să meargă în direcția corectă. Cred că trebuie să ne păstrăm întotdeauna speranța.”

 

Marjorie de Chastonay, membră a Marelui Consiliu al Cantonului Geneva, a semnat pentru a susține încetarea persecuției.

 

Doamna Marjorie de Chastonay a declarat: „Falun Gong a fost persecutat în China timp de 25 de ani, așa că este important pentru noi, ca membri ai Partidului Verde din Geneva, să sprijinim activitățile celor persecutați, deoarece este vorba de protejarea drepturilor fundamentale și a drepturilor omului. Timp de 25 de ani, ei [practicanții Falun Gong] au muncit din greu pentru a lupta împotriva persecuției, pentru a arăta adevărul și pentru a se strădui să-și facă auzite vocile. Cred că ar trebui să îi ascultăm și să fim conștienți de faptul că persecuția încă are loc în China.”

 

Jean-Luc von Arx, membru al Consiliului Municipal din Geneva din partea Partidului de Centru (fotografie de pe internet)

 

Dl Jean-Luc von Arx a declarat: „Aș dori mai întâi să-mi exprim admirația față de dumneavoastră pentru munca pe care ați depus-o pentru a contracara persecuția. Ați persistat timp de 25 de ani. În țara noastră, suntem norocoși să avem democrație și înțelegem foarte bine tipul de confruntare pe care o duceți. Suntem impresionați și surprinși să vă vedem repetând această sarcină cu o oarecare regularitate. Fiți binecuvântați pentru ceea ce faceți! Sper ca această voce să fie în sfârșit auzită.”

Carole Fumeaux, secretar general al organizației neguvernamentale Liga Internațională împotriva Rasismului și Antisemitismului (LICRA), s-a oprit la eveniment. Ea a declarat că a fost profund emoționată când i-a văzut pe practicanți făcând exercițiile și a semnat petiția pentru a-și exprima sprijinul pentru eforturile lor de a expune persecuția.

 

Oamenii semnează petiția pentru a pune capăt persecuției.
 

Strada pe care se află consiliul este o atracție turistică, așa că era plină de oameni. Trecătorii se opreau pentru a privi practicanții demonstrând exercițiile și făceau fotografii cu telefoanele mobile. Unele persoane au luat materiale informative, le-au citit și au semnat petiția.

 

Context: Ce este Apelul din 25 aprilie 1999?

Falun Dafa (cunoscută și sub numele de Falun Gong) a fost prezentată pentru prima dată publicului de domnul Li Hongzhi în Changchun, China, în 1992. Disciplina spirituală este practicată în prezent în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. Milioane de oameni care au îmbrățișat învățăturile bazate pe principiile adevărului, compasiunii și toleranței și au învățat cele cinci exerciții cu mișcări line, au experimentat îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții.

La 23 și 24 aprilie 1999, polițiștii din Tianjin, un oraș de lângă Beijing, au atacat și arestat zeci de practicanți care se adunaseră în fața biroului unei redacții pentru a discuta despre erorile dintr-un articol recent publicat care ataca Falun Dafa. Pe măsură ce s-a răspândit vestea arestărilor și mai mulți practicanți au întrebat oficialii, li s-a spus că trebuie să facă apel la Beijing.

A doua zi, pe 25 aprilie, aproximativ 10.000 de practicanți Falun Dafa s-au adunat spontan la Biroul Central de Apeluri din Beijing, așa cum fuseseră instruiți de către oficialii din Tianjin. Adunarea a fost pașnică și ordonată. Mai mulți reprezentanți Falun Dafa au fost chemați să se întâlnească cu premierul chinez, Zhu Rongji, și cu membri ai personalului său. În acea seară, s-a răspuns la îngrijorările practicanților. Practicanții arestați în Tianjin au fost eliberați și toată lumea a plecat acasă.

Jiang Zemin, fostul șef al Partidului Comunist Chinez (PCC), a perceput popularitatea crescândă a acestei discipline spirituale ca pe o amenințare la adresa ideologiei ateiste a PCC și, la 20 iulie 1999, a emis un ordin de interzicere a acestei practici.

Minghui.org a confirmat moartea a mii de practicanți ca urmare a persecuției din ultimii 25 de ani. Se crede că numărul real este mult mai mare. Și mai mulți au fost închiși și torturați pentru credința lor.

Există dovezi concrete că PCC susține recoltarea de organe de la practicanții deținuți, care sunt uciși pentru a aproviziona industria de transplant de organe.

***

Mai multe informații despre comunitatea Falun Dafa națională și internatională găsiți accesând următorul link: https://ro.clearharmony.net/

Chinese version available