Apr 16, 2024
4 mins read
15 views
4 mins read

Finlanda: Vizitatorii festivalului de yoga învaţă exerciţiile Falun Dafa

Finlanda: Vizitatorii festivalului de yoga învaţă exerciţiile Falun Dafa

null

Citiți aici articolul "Cum a apărut omenirea"!

Practicanții au fost invitați să se alăture Festivalului Jooga din Helsinki, capitala Finlandei și cel mai populat oraș al acesteia. Festivalul a avut loc pe 2 și 3 martie 2024 și a atras entuziaști de qigong și yoga interesați să-și îmbunătățească sănătatea mentală și fizică.

Mulți oameni s-au oprit la standul Falun Dafa în timp ce practicanții demonstrau exercițiile, iar unii și-au exprimat interesul de a le învăța. De asemenea, au semnat o petiție pentru a îndemna Partidul Comunist Chinez (PCC) să pună capăt persecuției pe care acesta a ordonat-o acum 24 de ani împotriva Falun Dafa. Mulți i-au lăudat pe practicanți pentru eforturile lor persistente de a expune încălcările flagrante ale drepturilor omului în China.

Gazda festivalului a amenajat un loc pentru ca practicanții să predea exercițiile, iar mulți oameni s-au înscris. Un bărbat a spus că a simțit o energie puternică și că mâinile i s-au încins atunci când a făcut exercițiile. O femeie a spus că s-a simțit confortabil și relaxată după ce le-a făcut. Un bărbat a spus că unul dintre prietenii săi i-a povestit despre Falun Dafa și i-a sugerat să încerce să o practice și el. Când a văzut Falun Dafa menționată în broșura festivalului, s-a asigurat că învață exercițiile.

După ce Marjo din Hämeenlinna a făcut exercițiile, ea a spus că s-a simțit "uimitor". A spus că vrea să facă exercițiile în mod regulat și a întrebat dacă există un loc de exerciții Falun Dafa în Hämeenlinna.

Ilari și Ville au fost atrași de standul Falun Dafa pentru că erau curioși în legătură cu cele trei caractere "Zhen – Shan – Ren" care în limba chineză înseamnă Adevăr - Compasiune–Toleranță și care reprezintă principiile practicii. Ilari a citit cuvintele cu voce tare și a spus că a putut simți energia exercițiilor, ceea ce l-a făcut să se simtă în largul său.

După ce a aflat despre persecuția Falun Dafa din China, Ilari a spus: "Este o nebunie ce se întâmplă acolo, PCC este malefic. Nu există multe rapoarte despre persecuție în mass-media. PCC este o dictatură și controlează informațiile".

Ilari a spus că în trecut încercase o practică de qigong și era curios în legătură cu filosofia, practica de cultivare și meditația. Un practicant i-a sugerat să citească Zhuan Falun, cartea principală a Falun Dafa, și i-a spus că aceasta îi va răspunde la întrebările sale despre viață.

A plecat cu cartea și a spus că i-a plăcut să învețe exercițiile.

O femeie de la un stand din apropiere a semnat petiția și a spus: "Îmi place Falun Dafa. Am fost în China și acolo nu există libertate de exprimare. Știu despre încălcările drepturilor omului exercitate de PCC și îl voi ruga pe soțul meu să vină aici și să semneze și el petiția."

După ce Markku a citit un pliant Falun Dafa, a spus: "Cu ani în urmă, finlandezii nu știau prea multe despre yoga sau qigong. Știu ce s-a întâmplat în timpul persecuției și vă susțin."

Context: Ce este Falun Dafa și de ce o persecută PCC?

Falun Dafa (cunoscută și sub numele de Falun Gong) a fost prezentată pentru prima dată publicului de domnul Li Hongzhi în Changchun, China, în 1992. Disciplina spirituală este practicată în prezent în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. Milioane de oameni care au îmbrățișat învățăturile bazate pe principiile adevărului, compasiunii și toleranței și au învățat cele cinci exerciții cu mișcări line, au experimentat îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții.

Jiang Zemin, fostul șef al Partidului Comunist Chinez (PCC), a perceput popularitatea crescândă a acestei discipline spirituale ca pe o amenințare la adresa ideologiei ateiste a PCC și, la 20 iulie 1999, a emis un ordin de interzicere a acestei practici.

Sub conducerea personală a lui Jiang, PCC a înființat Biroul 610, o organizație de securitate extralegală care are puterea de a trece peste sistemele polițienești și judiciare și a cărei singură funcție este de a efectua persecuția Falun Dafa.

Minghui.org a confirmat moartea a mii de practicanți ca urmare a persecuției din ultimii 22 de ani. Se crede că numărul real este mult mai mare. Și mai mulți au fost închiși și torturați pentru credința lor.

Există dovezi concrete că PCC susține recoltarea de organe de la practicanții deținuți, care sunt uciși pentru a aproviziona industria de transplant de organe.

***

Cartea “NOUĂ COMENTARII DESPRE PARTIDUL COMUNIST” a determinat ca 410 milioane de chinezi să renunțe la Partidul Comunist și organizațiile afiliate, încurajând astfel o mișcare pașnică fără precedent în China, pentru transformare și schimbare.

* Vă invităm să semnați

Petiția adresată Preşedintelui României, pentru condamnarea recoltării forţate de organe de la practicanţii Falun Gong în China

***

Mai multe informații despre comunitatea Falun Dafa națională și internatională găsiți accesând următorul link: https://ro.clearharmony.net/