2023年11月30日
阅读时间:2分钟
阅读时间:2分钟

China intenţionează să producă în masă roboţi umanoizi, care "ar putea remodela lumea" în doi ani

China intenţionează să producă în masă roboţi umanoizi, care "ar putea remodela lumea" în doi ani

China a dezvăluit planurile ambiţioase de a produce în masă roboţi umanoizi, despre care crede că vor fi la fel de "perturbatori" ca şi smartphone-urile, potrivit Business Insider.

Într-un document ambiţios publicat săptămâna trecută, Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei (MITI) din China a declarat că roboţii vor "remodela lumea".

MITI crede că până în 2025, produsul va ajunge la "nivel avansat" şi va fi "produs în masă", se arată în obiectivele de dezvoltare enumerate în foaia de parcurs.

"Se aşteaptă ca aceştia să devină produse perturbatoare după computere, smartphone-uri şi vehicule cu energie nouă", se menţionează într-o traducere a documentului.

Potrivit Bloomberg, documentul are "puţine detalii, dar este ambiţios". Se pare că unele companii chinezeşti contribuie la abordarea serioasă a obiectivelor ambiţioase ale ţării.

De exemplu, compania chineză Fourier Intelligence a declarat că va începe să producă în masă robotul umanoid GR-1 până la sfârşitul acestui an, potrivit South China Morning Post. Compania cu sediul în Shanghai a declarat publicaţiei că aspiră să livreze mii de roboţi în 2024, care se pot deplasa cu cinci kilometri pe oră şi pot transporta 50 de kilograme.

Nu este singurul producător de roboţi umanoizi care îşi intensifică eforturile în vederea unei producţii în masă. Compania americană Agility Robotics va deschide o fabrică de roboţi în Oregon în cursul acestui an, unde intenţionează să construiască sute de roboţi bipezi care pot imita mişcările umane, cum ar fi mersul, ghemuirea şi transportul de pachete.

Gigantul comerţului electronic Amazon testează robotul Digit de la Agility Robotics la un centru de cercetare şi dezvoltare de lângă Seattle pentru a vedea cum poate fi folosit pentru a-şi automatiza depozitele, dar este doar în faza pilot.

"Pe termen scurt, ne aşteptăm la o creştere lentă şi constantă a implementărilor Digit. Credem că integrarea în masă va avea loc în cele din urmă, dar roboţii bipezi sunt încă un progres relativ nou", a declarat directorul general al Agility Robotics, Damion Shelton.

Chiar şi Tesla îşi dezvoltă proprii roboţi umanoizi numiţi Optimus, sau Tesla Bot, după cum a dezvăluit Elon Musk în 2021. Însă mai are un drum lung de parcurs până când va fi gata pentru producţia în masă, deoarece Musk a declarat la un eveniment Tesla AI Day din 2022 că a fost prima dată când prototipul a mers "fără niciun sprijin" atunci când a intrat pe scenă.

Citiți articolul original accesând: https://epochtimes-romania.com/news/china-intentioneaza-sa-produca-in-masa-roboti-umanoizi-care-ar-putea-remodela-lumea-in-doi-ani---348728