May 24, 2024
6 mins read
13 views
6 mins read

Shen Yun continuă turneele în Franţa, Germania, Canada şi Statele Unite: „Frumuseţe, pace şi graţie”

Shen Yun continuă turneele în Franţa, Germania, Canada şi Statele Unite: „Frumuseţe, pace şi graţie”

Compania Shen Yun North America la Centrul de Arte Scenice de la Purchase College din Purchase, New York, pe 21 aprilie. Compania a prezentat cinci spectacole cu casa închisă în Purchase între 18 și 21 aprilie. (The Epoch Times)

 

null

 

În cea de-a treia săptămână din aprilie 2024, Shen Yun Performing Arts a continuat să umple teatrele din Franța, Germania, Canada și Statele Unite.

 

Spectatorii americani de teatru: „Aranjament vizual uimitor”

 

Elizabeth Farnum la spectacolul Shen Yun de la Purchase din 18 aprilie (The Epoch Times)
 

Cântăreața premiată Elizabeth Farnum a văzut Shen Yun în Purchase pe 18 aprilie.

„Spectacolul a fost foarte frumos de la început până la sfârșit. Odată ce cortina se ridică rămâi uimit. Doamne, ce frumos!", a spus ea.

„Realizările tuturor celor implicați în spectacol au fost impresionante”, a spus doamna Farnum.

 

Tom Ringwald la spectacolul Shen Yun de la Purchase din 18 aprilie (The Epoch Times)
 

Tom Ringwald, vicepreședinte al operațiunilor la ConEdison Solutions, a văzut Shen Yun în Purchase pe 18 aprilie.

„A fost remarcabil”, a spus el, „în special scena de deschidere. Pur și simplu mi-au dat lacrimile. Vorbesc serios.”

„A fost pur și simplu copleșitor de frumos. Nu pot să explic. Am fost copleșit de frumusețea și de simplitatea spectacolului iar aranjamentul vizual a fost cu adevărat uimitor.”

„Nu-mi vine să cred cum reușiți să faceți asta. Este uimitor... Cuvintele nu pot explica. Este pur și simplu uluitor cât de bine realizat este. Merg la multe spectacole pe Broadway, dar acesta este unul dintre preferatele mele, cu siguranță.”

„O să le spun tuturor prietenilor mei să vină, pentru că spectacolul este uimitor din punct de vedere vizual.Trebuie neapărat să veniți la acest spectacol”, a spus domnul Ringwald.

 

Deputați canadieni: „Shen Yun readuce cultura chineză antică la gloria de odinioară”

Compania internațională Shen Yun la Place des Arts - Théâtre Maisonneuve din Montreal, Canada, pe 21 aprilie. Compania a prezentat șase spectacole la Montreal între 17 și 21 aprilie, toate cu sălile pline. (The Epoch Times)

 

Deputații Dan Muys (stânga) și Marilyn Gladu (a patra din stânga), precum și senatoarea Marilou McPhedran (a treia din stânga) pozează cu artiștii Shen Yun și cu un organizator local la Centrul Național de Arte din Ottawa, la 15 aprilie. Parlamentarii Muys și Gladu au prezentat, de asemenea, o distincție companiei. (Televiziunea NTD)

 

Deputata Marilyn Gladu la spectacolul Shen Yun din Ottawa, la 15 aprilie (NTD televiziune)

 

„A fost frumos și absolut minunat. Costumele și culorile și cultura - foarte frumos”, a declarat deputata Marilyn Gladu după ce a asistat la spectacolul din Ottawa pe 15 aprilie.

„Sunt foarte multe povești frumoase. Este vorba despre un pește magic, despre restaurant și despre toate actele diferite. Cred că este foarte inteligent modul în care au pus toate aceste lucruri împreună.”

„Cred că toți chinezii se pot bucura de acest lucru. În întreaga lume, oamenii experimentează acest [spectacol], iar acesta va readuce vechea cultură chineză la gloria sa de odinioară.”

„Faptul că Shen Yun a ajuns la opt companii care merg în întreaga lume arată interesul oamenilor de a cunoaște acest spectacol, de a se bucura de el. Este pur și simplu un spectacol artistic minunat”, a spus ea.

Ea a subliniat poveștile de dans care descriu persecuția actuală a Falun Dafa în China. „Cred că este o temă excelentă și pe tot parcursul spectacolului, bunătatea Falun Dafa - pacea, liniștea, meditația - toată bunătatea s-a văzut în spectacol”, a spus doamna Gladu.

Ea a remarcat că oamenii din zilele noastre ar putea beneficia de pe urma accentului pus pe bunătate și pe practicile meditative ale culturii tradiționale chineze. „Oamenii de astăzi sunt foarte stresați, cu multe probleme de sănătate mintală. Puțin mai multă meditație, mai multă bunătate unii față de alții - toate aceste lucruri frumoase cred că ne vor ajuta să ne ducem într-un loc mai bun”, a spus dna Gladu.

„Dacă nu ați văzut Shen Yun, trebuie să îl vedeți. Este ceva ce nu veți uita niciodată”, a spus ea.

 

Deputatul Dan Muys la spectacolul Shen Yun din Ottawa, pe 15 aprilie (NTD Television)
 

„Este încurajator să vedem că această formă de artă, cu o istorie de mii de ani, nu numai că a fost salvată de la dispariție, dar a înflorit de fapt”, a declarat deputatul Dan Muys, care a văzut Shen Yun în Ottawa pe 15 aprilie. Aceasta a fost a doua oară când el a văzut Shen Yun.

„Să sperăm că va exista o zi în viitor fără Partidul Comunist Chinez, când acestui spectacol i se va permite să continue să înflorească, pentru că sunt mii de ani din această istorie pe care vrem să îi vedem, pe care avem norocul să îi vedem aici, în America de Nord, dar din păcate nu și în China”, a spus el.

 

Deputatul Churence Rogers, la spectacolul Shen Yun din Ottawa, 15 aprilie (NTD Television)

 

„Este cu adevărat important că ne place tuturor să păstrăm tradiția de care suntem legați. Cu siguranță acest grup portretizează părțile tradiționale ale Chinei și povești despre cultura chineză și despre evenimente istorice”, a declarat deputatul Churence Rogers după ce a văzut spectacolul din 15 aprilie de la Ottawa.

„Artiștii sunt extraordinar de pricepuți și energici... Este inspirațional pentru că totul este atât de luminos și vesel, iar ei sunt plini de energie. Este bine de văzut”, a spus el.

 

Publicul din Franța: „Frumusețe, pace și grație”

Compania Shen Yun New Era la L'Amphithéâtre 3000 din Lyon, Franța, pe 16 aprilie (The Epoch Times).
 

Compania a prezentat opt spectacole la Lyon între 16 și 21 aprilie. Biletele au fost epuizate în jurul lunii decembrie a anului trecut. Spectacolele au atras rezidenți din diferite părți ale țării, precum și spectatori de teatru din alte țări, precum Belgia și Elveția.

 

Pierre și Vassily Vico la spectacolul Shen Yun de la Lyon din 18 aprilie (The Epoch Times)
 

Pierre Vico, medic din Belgia, și soția sa Vassily Vico au văzut Shen Yun la Lyon pe 18 aprilie.

„Cu adevărat uimitor. A fost ca o iluminare. Sincronizarea fiecărui dans a fost impresionantă. Trebuie să fi fost rezultatul a nenumărate ore de muncă și de antrenament”, a declarat dl Vico.

„Spectacolul a transmis mesaje de frumusețe, pace și grație”, a spus el.

 

Christophe și Valérie Bernard la spectacolul Shen Yun de la Lyon din 21 aprilie (The Epoch Times)

 

Christophe Bernard, ofițer în cadrul Ministerului Forțelor Armate, și soția sa Valérie Bernard au văzut Shen Yun la Lyon pe 21 aprilie.

„Deși vremea este mohorâtă afară, pe scenă era soare”, a declarat dl Bernard.

„Ne-am simțit bine fizic și mental. A fost un moment minunat.”

„Orchestra live a prezentat un fel de timbru foarte plăcut, ceea ce ne-a permis să fim mai mult scufundați în atmosfera culturală prezentată”, a spus el.

 

Spectatorii de teatru germani: „Acesta este un spectacol de cel mai înalt nivel”

Compania Shen Yun World la Theater am Potsdamer Platz din Berlin, Germania, pe 21 aprilie. Compania a prezentat șase spectacole cu sala plină la Berlin între 17 și 21 aprilie. (The Epoch Times)
 

Christian Fitzner și soția sa, Julia, la spectacolul Shen Yun de la Berlin din 21 aprilie (The Epoch Times)
 

Christian Fitzner, dirijor, și soția sa Julia au văzut Shen Yun la Berlin pe 21 aprilie.

„Acesta este un nivel de top, de clasă mondială”, a spus domnul Fitzner.

„Precizia coordonării punerii în scenă, a tehnologiei de proiecție, a coregrafiei și a muzicii Shen Yun a atins un nivel incredibil. La început nu am crezut că este vorba de o interpretare muzicală live deoarece interpretarea era extrem de precisă și o puteam auzi foarte clar. Am crezut că este o înregistrare, deoarece este foarte dificil să găsești viteza exactă care să se potrivească cu dansul. Erau atât de multe schimbări de viteze diferite. Cu adevărat super precis, minunat", a spus el.

El a mai spus despre solista de erhu: „A cântat extraordinar și foarte bine, foarte rafinat. Instrumentul este foarte expresiv, cu doar două corzi și un arcuș și este capabil să exprime sunete atât de bogate și variate! De asemenea, de o puritate extraordinară, interpretarea solistei a fost foarte curată”.

Pentru mai multe informații despre orele de spectacol, locații și bilete, vă rugăm să vizitați www.shenyun.com.

 

Chinese version available