Apr 18, 2024
2 mins read
2 mins read

Seul spune "Niet" balerinilor de la Teatrul Balşoi. Coreea de Sud anulează din nou spectacole de balet rusesc

Seul spune "Niet" balerinilor de la Teatrul Balşoi. Coreea de Sud anulează din nou spectacole de balet rusesc

În Coreea de Sud, un spectacol de balet cu solişti de la Teatrul de Balet Balşoi din Rusia a fost anulat cu o zi înainte de premieră, a anunţat luni organizatorul, pe fondul tensiunilor dintre Seul şi Moscova în legătură cu Ucraina şi Coreea de Nord, transmite Reuters.

Anularea de ultim moment a venit după ce, în martie, s-a renunţat la spectacolele de la Seul ale unui balet cu Svetlana Zaharova, prim-balerină rusă de origine ucraineană, susţinătoare vocală a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Ambasada Rusiei în Coreea de Sud şi-a exprimat "regretul profund" faţă de ultima anulare.

"Nu putem să nu observăm că din nou Coreea de Sud arată acum o anumită tendinţă în abordarea sa privind cooperarea cu Rusia şi în domeniul cultural. Nu vom avea de ales decât să luăm în considerare acest lucru", a declarat ambasada pe contul său de socializare.

Coreea de Sud s-a alăturat sancţiunilor economice occidentale impuse Rusiei, a suspendat tranzacţiile cu instituţiile ruseşti şi a reglementat exporturile unor articole strategice, inclusiv electronice şi semiconductoare, ca răspuns la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Seulul şi Moscova au intrat în conflict şi din cauza deciziei Seulului de a impune sancţiuni împotriva persoanelor şi entităţilor ruseşti despre care a spus că transportau încărcături militare către Coreea de Nord sau că aveau legătură cu programele nucleare şi de rachete ale Coreei de Nord.

Spectacolele, care urmau să aibă loc de marţi până joi, includeau iniţial 12 interpreţi principali ai Baletului Balşoi la Centrul Sejong pentru Artele Spectacolului din Seul.

Programul a fost apoi modificat pentru a reduce numărul interpreţilor ruşi.

Totuşi, organizatorul spectacolului a anunţat luni anularea pe reţelele de socializare, afirmând că modificările aduse distribuţiei şi programului spectacolului nu au fost acceptate de sala de concerte.

Vă mulțumim că ați citit acest articol!

Articolul original aparține Epoch Times România.