Apr 15, 2024
5 mins read
10 views
5 mins read

Nagpur, India: Studenţii beneficiază în urma faptului că învaţă să practice Falun Dafa

Nagpur, India: Studenţii beneficiază în urma faptului că învaţă să practice Falun Dafa

null

Citiți aici articolul "Cum a apărut omenirea"!

Pe 2 martie 2024, un profesor partener al Colegiului și Spitalului Stomatologic Guvernamental (GDCH) din Nagpur, India, a invitat practicanții să prezinte Falun Dafa studenților. Aceștia au învățat exercițiile și li s-a vorbit despre persecuția aflată în desfășurare în China.

GDCH este un institut renumit, înființat în 1968 și situat într-un campus uriaș, de 790 metri pătrați, al Colegiului Medical Guvernamental, cel mai mare campus medical guvernamental din Asia. O sesiune de o oră pentru demonstrarea exercițiilor a avut loc în căminul GDCH în timpul cursurilor de wellness. Membrii facultății coordonează pe rând aceste sesiuni.


Studenții au învățat exercițiile Falun Dafa pe 2 martie la Colegiul și Spitalul Stomatologic Guvernamental (GDCH) din Nagpur, India.

Profesorul asociat Dr. Shweta Sonwane practică Falun Dafa. Acesta a invitat practicanții locali să le prezinte studenților această practică. Mulți studenți au participat la sesiune. Majoritatea dintre ei erau boboci. Aceștia au fost foarte interesați să învețe exercițiile blânde ale practicii Falun Dafa și mulți au spus că s-au simțit liniștiți și plini de energie după ce le-au făcut.

Energie și prospețime


Khwaish (stânga) și Komal au spus că le plac exercițiile Falun Dafa.

Khwaish, studentă în primul an, a spus că s-a simțit foarte calmă după ce a făcut exercițiul de meditație: "Mă simt foarte odihnită. Am avut o durere de cap înainte de a participa la această sesiune, dar acum mă simt bine".

Komal, studentă în anul al doilea, a spus: “Practica este foarte relaxantă. Nu știam despre Falun Dafa, știam doar despre yoga. Așa că acest lucru ne-a deschis un nou domeniu de explorat și se pare că Falun Dafa necesită mai puțin timp și o putem face în fiecare zi. Mă simt mai puțin somnoroasă după ce fac exercițiile Falun Dafa.”

Membrii facultății recomandă Falun Dafa

Practicanții au povestit participanților despre beneficiile Falun Dafa referitoare la sănătate și au explicat cum mai multe studii din întreaga lume au arătat că practica Falun Dafa are un impact pozitiv asupra sistemului imunitar, precum și asupra sănătății fizice și mentale.


Profesorul asistent Dr. Kalpak Peter a spus că o practică de meditație precum Falun Dafa ar trebui să devină parte din viața de zi cu zi a oricărei persoane.

Profesorul asistent Dr. Kalpak Peter a coordonat sesiunea de wellness din acea zi. El a încercat și exercițiile și a spus că a simțit efectul Falun Dafa exact așa cum au descris practicanții și că va studia mai mult acest lucru. El a recomandat oamenilor să încerce Falun Dafa pentru a-și gestiona tensiunea și stresul de la locul de muncă.

"Falun Dafa nu înseamnă doar exerciții. Se pare că este totodată și un proces de obținere a iluminării prin meditație, ceea ce cu siguranță diminuează stresul", a spus el. "Tensiunea este foarte comună în zilele noastre și toată lumea se luptă cu ea".


Dr. Kalpak Peter (primul din stânga) și Dr. Shweta Sonwane (a doua din stânga) sugerează oamenilor să practice Falun Dafa pentru a face față stresului.

Dr. Shweta a declarat că generația de astăzi caută o cale diferită de a ajunge la starea de bine: o abordare "inovatoare, științifică, eficientă și ușor de încorporat în rutina lor".

"Falun Dafa are un dublu impact atât asupra bunăstării fizice, cât și emoționale a indivizilor, ceea ce o face potrivită pentru cerințele erei moderne", a spus ea, adăugând: "Este esențial ca studenții să acorde atenție acestei practici și să ia în considerare posibilitatea de a o învăța", astfel încât să își poată explora bunătatea interioară, îmbogățindu-și în același timp viața.

Vorbind despre învățăturile morale de bază ale Falun Dafa, Adevăr - Compasiune - Toleranță, Dr. Shweta a spus că în lumea competitivă de astăzi toată lumea se străduiește să iasă în evidență. Accentul pus pe importanța de sine a luat întâietate față de orice altceva.

"Virtuțile esențiale, cum ar fi Adevărul - Compasiunea - Toleranța, sunt adesea trecute cu vederea, deși ele joacă un rol vital în bunăstarea indivizilor și a societăților", a spus ea. “Comunicarea onestă și sinceră este crucială pentru construirea înțelegerii și pentru rezolvarea conflictelor. Bunătatea ajută la crearea unei societăți pline de compasiune și empatie, în care indivizii se sprijină reciproc. Toleranța este indispensabilă pentru a promova coexistența pașnică. Prin urmare, există o nevoie clară de a semăna semințele acestor principii în rândul studenților.”

Medic: Nu ignorați recoltarea forțată de organe din China

Dr. Avinash Gedam este medic pensionar care practică Falun Dafa și a vizitat diferite școli și institute din Nagpur pentru a introduce această practică. El le-a povestit studenților despre abuzurile împotriva drepturilor omului din China.

El a spus că aceștia au ascultat cu mare atenție, mai ales când le-a vorbit despre recoltarea forțată de organe susținută de stat la ordinul Partidului Comunist Chinez. "În calitate de medic, nu pot trece cu vederea acest genocid – este un lucru foarte rău și nu ar fi trebuit să se întâmple așa ceva. Acești tineri viitori medici ar trebui să știe despre recoltarea forțată de organe aflată în desfășurare în China, astfel încât să poată împărtăși informația cu alții și să nu ajungă să își trimită pacienții în China pentru transplanturi de organe."

Context: Ce este Falun Dafa și de ce o persecută PCC?

Falun Dafa (cunoscută și sub numele de Falun Gong) a fost prezentată pentru prima dată publicului de domnul Li Hongzhi în Changchun, China, în 1992. Disciplina spirituală este practicată în prezent în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. Milioane de oameni care au îmbrățișat învățăturile bazate pe principiile adevărului, compasiunii și toleranței și au învățat cele cinci exerciții cu mișcări line, au experimentat îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții.

Jiang Zemin, fostul șef al Partidului Comunist Chinez (PCC), a perceput popularitatea crescândă a acestei discipline spirituale ca pe o amenințare la adresa ideologiei ateiste a PCC și, la 20 iulie 1999, a emis un ordin de interzicere a acestei practici.

Sub conducerea personală a lui Jiang, PCC a înființat Biroul 610, o organizație de securitate extralegală care are puterea de a trece peste sistemele polițienești și judiciare și a cărei singură funcție este de a efectua persecuția Falun Dafa.

Minghui.org a confirmat moartea a mii de practicanți ca urmare a persecuției din ultimii 22 de ani. Se crede că numărul real este mult mai mare. Și mai mulți au fost închiși și torturați pentru credința lor.

Există dovezi concrete că PCC susține recoltarea de organe de la practicanții deținuți, care sunt uciși pentru a aproviziona industria de transplant de organe.

***

Cartea “NOUĂ COMENTARII DESPRE PARTIDUL COMUNIST” a determinat ca 410 milioane de chinezi să renunțe la Partidul Comunist și organizațiile afiliate, încurajând astfel o mișcare pașnică fără precedent în China, pentru transformare și schimbare.

* Vă invităm să semnați

Petiția adresată Preşedintelui României, pentru condamnarea recoltării forţate de organe de la practicanţii Falun Gong în China

***

Mai multe informații despre comunitatea Falun Dafa națională și internatională găsiți accesând următorul link: https://ro.clearharmony.net/