May 25, 2024
4 mins read
11 views
4 mins read

Miting la Londra pentru comemorarea apelului paşnic din 25 aprilie

Miting la Londra pentru comemorarea apelului paşnic din 25 aprilie

 

null

 

Practicanții din Marea Britanie au organizat un miting la Londra pe 25 aprilie 2024, pentru a le spune oamenilor despre apelul pașnic al celor 10.000 de practicanți din Beijing, din 25 aprilie 1999.

Dl Tenzin Kunga, președinte al comunității tibetane din Marea Britanie și ofițer de apărare al organizației Free Tibet, a condamnat persecuția ordonată de Partidul Comunist Chinez (PCC) împotriva budiștilor tibetani, a musulmanilor și a practicanților Falun Gong.

Kunga și-a exprimat admirația față de practicanții care și-au susținut credința și au aderat la principiile Adevăr, Compasiune și Toleranță. „Aceste principii sunt bune pentru dezvoltarea personală. Cred că este o practică de cultivare de care toată lumea poate beneficia. Nu ar trebui să fie suprimată”.

El a spus că tibetanii știu cât de rău este PCC și că sunt alături de Falun Gong. A fost întristat să citească despre prelevarea forțată de organe de la practicanții Falun Gong aflați în viață și s-a bucurat să afle că guvernul britanic a interzis turismul de organe în China.

 

Dl Tenzin Kunga și-a exprimat sprijinul pentru practicanții Falun Gong.
 

Maria, profesionistă în domeniul IT ai cărei părinți provin din fosta Uniune Sovietică, a declarat: „Partidul comunist nu respectă nicio cultură tradițională. Este împotriva moralității. Oamenii ar trebui să aibă libertatea de a-și alege modul lor de viață și credința. Este îngrozitor să persecute oamenii pentru convingerile lor.” Ea a subliniat importanța protestului pașnic și a spus că mitingul pentru a expune persecuția a fost important.

 

Maria a spus că recunoaște importanța mitingului.

 

Stephan, practicant Falun Gong, a declarat: „Cei care au participat la apelul pașnic din 25 aprilie 1999 au fost un exemplu pentru noi prin modul lor plin de compasiune și non-violență de a clarifica faptele adevărate. Lumea a învățat că practicanții Falun Gong sunt exemplari când vine vorba de practicarea principiilor Adevăr - Compasiune - Toleranță."

Practicanții au organizat și un eveniment de veghe la lumina lumânărilor în fața Ambasadei Chinei pentru a comemora miile de practicanți care au fost persecutați până la moarte de regimul chinez în ultimii 25 de ani de persecuție și au făcut apel la un efort colectiv pentru a pune capăt acesteia.

 

Practicanții își plâng colegii care au murit în timpul persecuției.
 

Context: Ce este Apelul din 25 aprilie 1999?

Falun Dafa (cunoscută și sub numele de Falun Gong) a fost prezentată pentru prima dată publicului de domnul Li Hongzhi în Changchun, China, în 1992. Disciplina spirituală este practicată în prezent în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. Milioane de oameni care au îmbrățișat învățăturile bazate pe principiile adevărului, compasiunii și toleranței și au învățat cele cinci exerciții cu mișcări line, au experimentat îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții.

La 23 și 24 aprilie 1999, polițiștii din Tianjin, un oraș de lângă Beijing, au atacat și arestat zeci de practicanți care se adunaseră în fața biroului unei redacții pentru a discuta despre erorile dintr-un articol recent publicat care ataca Falun Dafa. Pe măsură ce s-a răspândit vestea arestărilor și mai mulți practicanți au întrebat oficialii, li s-a spus că trebuie să facă apel la Beijing.

A doua zi, pe 25 aprilie, aproximativ 10.000 de practicanți Falun Dafa s-au adunat spontan la Biroul Central de Apeluri din Beijing, așa cum fuseseră instruiți de către oficialii din Tianjin. Adunarea a fost pașnică și ordonată. Mai mulți reprezentanți Falun Dafa au fost chemați să se întâlnească cu premierul chinez, Zhu Rongji, și cu membri ai personalului său. În acea seară, s-a răspuns la îngrijorările practicanților. Practicanții arestați în Tianjin au fost eliberați și toată lumea a plecat acasă.

Jiang Zemin, fostul șef al Partidului Comunist Chinez (PCC), a perceput popularitatea crescândă a acestei discipline spirituale ca pe o amenințare la adresa ideologiei ateiste a PCC și, la 20 iulie 1999, a emis un ordin de interzicere a acestei practici.

Minghui.org a confirmat moartea a mii de practicanți ca urmare a persecuției din ultimii 25 de ani. Se crede că numărul real este mult mai mare. Și mai mulți au fost închiși și torturați pentru credința lor.

Există dovezi concrete că PCC susține recoltarea de organe de la practicanții deținuți, care sunt uciși pentru a aproviziona industria de transplant de organe.

 

***

Mai multe informații despre comunitatea Falun Dafa națională și internatională găsiți accesând următorul link: https://ro.clearharmony.net/

Chinese version available