May 27, 2024
5 mins read
14 views
5 mins read

Mannheim, Germania: Oamenii susţin Falun Gong în timpul activităţilor de comemorare a apelului din 25 aprilie 1999 de la Beijing

Mannheim, Germania: Oamenii susţin Falun Gong în timpul activităţilor de comemorare a apelului din 25 aprilie 1999 de la Beijing

null

 

Pentru a comemora cea de-a 25-a aniversare a apelului pașnic din 25 aprilie 1999 lansat la Beijing de 10.000 de practicanți Falun Gong, practicanții din regiunea Renania-Neckar din Germania au organizat activități în zona principalului centru comercial din Mannheim, în weekend-urile din 6 și 20 aprilie 2024.

 

Practicanții din regiunea Rin-Neckar au organizat activități, inclusiv demonstrații de exerciții fizice în zona principalului centru comercial de vizavi de Mannheim, pe 6 și 20 aprilie 2024, pentru a comemora cea de-a 25-a aniversare a apelului pașnic de la Beijing.

 

Oamenii se opresc să afle mai multe despre Falun Gong.

 

Locuitorii și turiștii au semnat petiția pentru a cere încetarea persecuției din China.
 

Mulți oameni au luat informațiile tipărite distribuite de practicanți și mulți s-au oprit și au ascultat cu atenție cum aceștia le explicau faptele adevărate despre persecuție. Ei au fost șocați să afle despre crima Partidului Comunist Chinez de recoltare forțată de organe de la prizonierii de conștiință aflați în viață, majoritatea dintre ei fiind practicanți Falun Gong și au semnat petiția pentru a-și exprima sprijinul față de eforturile practicanților de a cere încetarea persecuției.

După ce au aflat că această practică se bazează pe principiile Adevăr, Compasiune și Toleranță, mai mulți locuitori și-au exprimat interesul de a participa la viitoarele cursuri gratuite despre Falun Gong din Mannheim.

 

Dorim să semnăm petiția pentru a vă susține

Deniz Freiheit și Lokesh Weyandt sunt elevi care au terminat recent examenele de absolvire a liceului în Germania. Amândoi intenționează să urmeze o facultate.

 

Deniz Freiheit a semnat petiția pentru a cere încetarea persecuției demarate de PCC împotriva Falun Gong în China.
 

Deniz i-a spus unui practicant: "Am văzut rapoarte online despre recoltarea forțată de organe. Am avut îndoieli până când v-am întâlnit astăzi. Acum îmi dau seama că așa ceva chiar se întâmplă. Este ceva total de nedorit. Am decis să semnăm petiția pentru a vă susține. Cred că această petiție va aduce multă influență și va fi eficientă."

Deniz a adăugat: "Este foarte bine că le spuneți oamenilor despre acest lucru."

 

Locuitorii din Berlin susțin practicanții Falun Gong în protestul împotriva persecuției

Patrick Grünthal este din Berlin și în prezent studiază la Universitatea din Mannheim. El a declarat: "Când v-am văzut prima dată, m-am gândit că ceea ce faceți este ca tai chi. Mai târziu, un practicant mi-a spus că această practică de cultivare a sinelui este cunoscută sub numele de Falun Dafa."

 

Patrick Grünthal a declarat că organele oamenilor nu ar trebui să fie prelevate fără consimțământul acestora.
 

Patrick a spus: "Organele oamenilor sunt luate fără consimțământ în China pentru că practică Falun Dafa? Viața umană este foarte prețioasă, cum poate cineva să ia organele altora în felul acesta? Organele oamenilor nu ar trebui să fie prelevate fără consimțământul acestora".

Un bărbat din Kenya crescut în Germania i-a spus unui practicant: "Anul trecut v-am văzut la un stand de informare amenajat aici. Știu că Falun Gong te învață să fii o persoană bună. Iubesc principiile Adevăr, Compasiune și Toleranță".

 

Locuitorii din Mannheim speră să învețe Falun Gong

În al doilea weekend de activități, un porsche s-a oprit brusc la standul de informații. Șoferul, un domn în vârstă, a coborât geamul și s-a uitat la panourile de afișaj.

 

Un bărbat stă în mașina sa și citește broșura cu privire la cursurile gratuite de Falun Gong care vor avea loc în curând în Mannheim.
 

Un practicant s-a apropiat de mașină, i-a dat bărbatului un pliant și a început să vorbească cu el. Când i s-a oferit să semneze petiția, bărbatul a semnat, apoi a început să citească pliantul referitor la viitoarele cursuri introductive de Falun Gong.

 

Pliant privind viitoarele cursuri de prezentare a Falun Gong în Mannheim.
 

În acea zi, mulți trecători au primit gratuit informații despre Falun Gong, iar mulți dintre ei au spus că speră să afle mai multe despre această practică și că vor să o încerce.

 

Context: Ce este Apelul din 25 aprilie 1999?

Falun Dafa (cunoscută și sub numele de Falun Gong) a fost prezentată pentru prima dată publicului de domnul Li Hongzhi în Changchun, China, în 1992. Disciplina spirituală este practicată în prezent în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. Milioane de oameni care au îmbrățișat învățăturile bazate pe principiile adevărului, compasiunii și toleranței și au învățat cele cinci exerciții cu mișcări line, au experimentat îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții.

La 23 și 24 aprilie 1999, polițiștii din Tianjin, un oraș de lângă Beijing, au atacat și arestat zeci de practicanți care se adunaseră în fața biroului unei redacții pentru a discuta despre erorile dintr-un articol recent publicat care ataca Falun Dafa. Pe măsură ce s-a răspândit vestea arestărilor și mai mulți practicanți au întrebat oficialii, li s-a spus că trebuie să facă apel la Beijing.

A doua zi, pe 25 aprilie, aproximativ 10.000 de practicanți Falun Dafa s-au adunat spontan la Biroul Central de Apeluri din Beijing, așa cum fuseseră instruiți de către oficialii din Tianjin. Adunarea a fost pașnică și ordonată. Mai mulți reprezentanți Falun Dafa au fost chemați să se întâlnească cu premierul chinez, Zhu Rongji, și cu membri ai personalului său. În acea seară, s-a răspuns la îngrijorările practicanților. Practicanții arestați în Tianjin au fost eliberați și toată lumea a plecat acasă.

Jiang Zemin, fostul șef al Partidului Comunist Chinez (PCC), a perceput popularitatea crescândă a acestei discipline spirituale ca pe o amenințare la adresa ideologiei ateiste a PCC și, la 20 iulie 1999, a emis un ordin de interzicere a acestei practici.

Minghui.org a confirmat moartea a mii de practicanți ca urmare a persecuției din ultimii 25 de ani. Se crede că numărul real este mult mai mare. Și mai mulți au fost închiși și torturați pentru credința lor.

Există dovezi concrete că PCC susține recoltarea de organe de la practicanții deținuți, care sunt uciși pentru a aproviziona industria de transplant de organe.

***

Mai multe informații despre comunitatea Falun Dafa națională și internatională găsiți accesând următorul link: https://ro.clearharmony.net/

Chinese version available